full screen background image
Loading...

10 συμβουλές για το τέλειο ψήσιμο κρέατος

  1. Καθαρίστε και προ-θερμάνετε την σχάρα σας σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Αλείψτε την μπριζόλα με ελαιόλαδο , πριν τη βάλετε στη σχάρα. Αυτό βοηθά στο ψήσιμο και την αποτρέπει να κολλήσει.
  3. Καρυκεύστε το φαγητό και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες πριν το ψήσιμο. Το μαρινάρισμα θα προστατεύσει το κρέας και θα επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα.
  4. Κάψτε σε δυνατή φωτιά απ'εξω τις μπριζόλες κατά το ψήσιμο στη σχάρα. Αυτό βοηθά το κρέας να διατηρήσει τη γεύση και τους ζουμεράδα του.
  5. Χρησιμοποιήστε λαβίδες ή μια σπάτουλα για να γυρνάτε το κρέας σας στη σχάρα. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι τρυπάτε το κρέας και χάνει την ζουμεράδα του.
  6. Κλείνετε το καπάκι της σχάρας όσο πιο συχνά μπορείτε κατά την διάρκεια του ψησίματος. Αυτό βοηθάει να μην φουντώνουν οι φλόγες.
  7. Κρατάτε ένα μπουκάλι με νερό ή ένα μπουκάλι άρτυμα λεμονιού κοντά σας. Θα το χρειαστείτε σε περίπτωση που φουντώσουν οι φλόγες.
  8. Χρησιμοποιήστε την 60/40 μέθοδο ψησίματος στη σχάρα, ψήνοντας για το 60% του χρόνου την πρώτη πλευρά και στη συνέχεια, ψήνοντας για το 40% του χρόνου απο την δεύτερη πλευρά. Αυτό θα σας δώσει ένα ομοιόμορφα ψημένο προϊόν.
  9. Τοποθετήστε το ψημένο κρέας σας σε μία κατσαρόλα ή σε πυρήμαχο σκέυος με καπάκι. Θα διατητηρήσετε το κρέας ζεστό μέχρι την ώρα του γεύματος.
  10. Αφήστε τα τρόφιμά σας να «ξεκουραστούν» για 5 λεπτά μεταξύ ψησίματος και το σερβιρίσματος. Αυτό θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν την υγρασία, μέχρι να κοπούν.



Μπριζόλες με κόκαλο, t-bone, κιλότο
Πάχος

λίγο ψημένο  130ο-140ο

μέτρια ψημένο 140ο-150ο καλοψημένο 150ο-160ο
1,90cm 1η πλευρά 8 λεπτά 10 λεπτά 10 λεπτά
2η πλευρά 8 λεπτά 8 λεπτά 10 λεπτά
2,50cm 1η πλευρά 9 λεπτά 11 λεπτά 11 λεπτά
2η πλευρά 9 λεπτά 9 λεπτά 11 λεπτά
3,20cm 1η πλευρά 11 λεπτά 12 λεπτά 12 λεπτά
2η πλευρά 11 λεπτά 10 λεπτά 12 λεπτά
3,80cm 1η πλευρά 12 λεπτά 14 λεπτά 14 λεπτά
2η πλευρά 12 λεπτά 11 λεπτά 14 λεπτά
Φιλέτα και μπριζόλες χωρις κόκαλο
3,20cm 1η πλευρά 6 λεπτά 7 λεπτά 7 λεπτά
2η πλευρά 6 λεπτά 6 λεπτά 7 λεπτά
3,80cm 1η πλευρά 7 λεπτά 8 λεπτά 8 λεπτά
2η πλευρά 7 λεπτά 7 λεπτά 8 λεπτά
4,50cm 1η πλευρά 8 λεπτά 9 λεπτά 9 λεπτά
2η πλευρά 8 λεπτά 8 λεπτά 9 λεπτά
Οι προτεινόμενοι χρόνοι μαγειρέματος αναφέρονται για πλήρως αποψυγμένα προϊόντα.
Ο πραγματικός χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει αναλόγα με τον επιμέρους εξοπλισμό κουζίνας.
Για πρόσθετη ακρίβεια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο κρέατος.

τι είναι η igourmet

Η igourmet.gr παρέχει κατ’οίκον διανομή για όλα της τα κρέατα, τα φρέσκα ζυμαρικά, τα finger food και τα προϊόντα delicatessen για να μπορεί ο καθένας από εσάς που νιώθει ένας μικρός σεφ, να δημιουργήσει πιάτα υψηλής γαστρονομικής αξίας!

επικοινωνία συχνές ερωτήσεις

μεταφορά & υγιεινή

Όλα τα προϊόντα ψυγείου & κατάψυξης αποστέλλονται σε ειδική συσκευασία (μικρό ψυγείο από φελιζόλ με ξηρό πάγο) διατηρώντας τα σε σταθερή θερμοκρασία. Τα κρέατα είναι συσκευασμένα σε κενό αέρος (vacum), επιμηκύνοντας σημαντικά τη διάρκεια της ζωής του και επιτρέποντας να αυξάνεται εξίσου η διάρκεια της ωρίμανσης τους. διαβάστε περισσότερα

ευκολία στην πληρωμή

Πληρώστε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, με αντικαταβολή ή με την πιστωτική σας κάρτα μέσω του ασφαλούς συστήματος της Viva Payments.

Το igourmet.gr δεν κρατάει στοιχεία πιστωτικής κάρτας αφού η διαδικασία της χρέωσης πραγματοποιείται στο site της υπηρεσίας. αναλυτικά

συνδεθείτε μαζί μας

στο Facebook
στο Google+
στο YouTube
στο Twitter